Opleiding 1 Lesgeven in mandala- tekenen

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 475,00
Het artikel is momenteel niet in voorraad maar kan wel besteld worden.

Let op! Wij gaan eind september stoppen met ons bedrijf in de huidige vorm. Hierdoor is het nog maar tot 15 augustus aanstaande mogelijk om je  in te schrijven. Tot 15 augustus voor een actieprijs.
Het huiswerk kan gewoon ingestuurd worden volgens plan, 1 jaar,  Ook na september.

 

SCHRIFTELIJKE OPLEIDING 1:  LESGEVEN IN MANDALATEKENEN
Het mandalatekenen biedt handvaten om liefdevol (meer) zichtbaar te maken wat in ieder van ons aanwezig is:   “ons eigen lichtpunt”.

OPZET VAN DE OPLEIDING
De opleiding is er op gericht om te leren de kennis over het mandalatekenen en de basis van de therapeutische meerwaarde over te kunnen brengen op anderen. De lesthema’s  zullen terugkerende onderdelen hebben zoals lesopzet, betekenis, spontaan tekenwerk, therapeutische meerwaarde, ontwerp e.d.

In het lespakket wordt elk onderdeel uitgewerkt en herkenbaar gemaakt. Zoals bijvoorbeeld die van de golf en zijn betekenis; onbewuste doorgaande bewegingen die voortkomen uit de wereld van het voelen. Wat wordt er zichtbaar gemaakt door de vrije oefeningen en mandalaopzetten? Hoe reik je dit aan? Wat is de therapeutische meerwaarde van de golf en wat kun je hiermee in je les? Er wordt je geleerd waar de plek in de mandala voor staat en hoe je dit kan gebruiken. Elk onderwerp van de basisessenties van de mandala wordt op een dusdanige wijze aangereikt dat je ook mogelijk jezelf weer een beetje beter leert kennen. 

WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT?

  1. Er wordt verwacht dat je je huiswerk zorgvuldig uitvoert en instuurt waarna je het voorzien van eventuele opmerkingen e/o adviezen terugkrijgt. Dit huiswerk kan per mail of post naar ons verzonden worden. Uitgebreide informatie hierover vind je in het lespakket.
  2. Vanaf het eerste lesthema is het de bedoeling dat je met een klein groepje gaat oefenen. Met vrienden, vriendinnen, huisgenoten de lesstof uitproberen om zo je ervaringen te kunnen benoemen in je huiswerk. Hiervoor kan je alvast een kleine bijdrage vragen aan je deelnemers zodat jullie elkaar iets bieden.
  3. Het is nodig dat je in het bezit bent van goede kleurpotloden, liniaal, tekenpotlood, gum en passer. Eventueel ook voor je oefengroepje.
  4. Tegen het einde van de opleiding zal zichtbaar geworden zijn hoe jij met het lesmateriaal omgaat. Voldoet dit aan wat er verwacht wordt dan ga je gewoon zo door. Mochten er aspecten zien die toch nog meer aandacht blijven vragen dan kan het zijn dat er aan het eind van de cursus  een extra opdracht wordt verstuurd. De praktijk leert echter dat de begeleiding tijdens het nakijken van het huiswerk voldoende is om mee te nemen naar de volgende lesthema's. Dit alles om er toe bij te dragen dat je je certificaat voor de opleiding kan behalen.

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

  1. De lesstof die aangereikt wordt zal voldoende zijn om zelf een basiscursus mandalatekenen op te zetten en je hier mee verder te ontwikkelen op eigen wijze.
  2. Het ingestuurde huiswerk zal op inzicht en uitvoering nagekeken worden en er zal waar nodig commentaar of adviezen aangereikt worden. In je huiswerk kan je ook eventuele vragen die je hebt stellen. 
  3. Het huiswerk wordt op verschillende onderdelen beoordeeld: creativiteit, verzorging, eigen ontwerpen van oefeningen en mandalaopzetten, technische- en therapeutische inzichten.
  4. Je krijgt voldoende lesstof toegestuurd om als basis met je oefengroep te kunnen gebruiken. Naast de lesstof wordt ook informatie aangereikt over te gebruiken materiaal, administratie e.d.
  5. Na de opleiding wordt bij een juist verloop, voldoende  zichtbare praktische en theoretische ontwikkeling (eventueel samen met een  eindwerkstuk)  een certificaat uitgereikt. 

Hoewel de opzet van de opleiding je bekend maakt met de basiskennis van de therapeutische meerwaarde van het mandalatekenen, is het geen therapeutische opleiding. 
Wij zullen waar nodig extra ondersteuning bieden om de opleiding met goed gevolg te kunnen afronden.  Dit binnen alle redelijkheid. Mocht de opleiding niet afgerond worden of het huiswerk uiteindelijk toch niet voldoen aan de verwachting wordt er geen certificaat uitgereikt. Er is geen  recht op restitutie hierdoor.  

DUUR VAN DE OPLEIDING
De opleiding bestaat uit  een compleet pakket met 10 thema's. Elke thema wordt uitgebreid voorzien van informatie, voorbeelden, opdrachten etc. Hoe lang je voor je huiswerk en oefengroepje nodig hebt kan verschillend zijn. Gemiddeld wordt deze binnen 6 maanden afgerond. Over het algemeen wordt er  1 keer per 1 á 2 weken met een oefengroepje gewerkt. De maximale tijd voor het insturen van je huiswerk is 1 jaar. 

BIJDRAGE
Door een bijdrage te vragen aan de deelnemers van je oefengroepje en eventueel doorverkopen van tekenmateriaal kun je al direct aan je inkomsten werken. Neem voor dit laatste eventueel contact met ons op.  

Mocht iets niet duidelijk zijn of heb je vragen over de opleiding neem dan contact met ons op.
Bij het inschrijven voor de opleiding geef je aan bekend te zijn met de bovenstaande informatie en hier akkoord mee te gaan.

Nieuwsbrief

.
Aanmelden
© 2017 - 2023 EA-creatief | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel