Certificaat- cursus 1: Inzicht door tekenen

Vorige Artikel 4 van 4
€ 195,00 (inclusief btw)
Het artikel is momenteel niet in voorraad maar kan wel besteld worden.

INZICHT DOOR TEKENEN - schriftelijke certificaatcursus

Wil je jezelf of meer van jezelf beter leren kennen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Van het mandalatekenen is natuurlijk bekend dat alles een betekenis heeft. Zo is het te gebruiken als spiegel naar het dagelijks bestaan. 

Via deze uitgebreide inspirerende nieuwe cursus: Inzicht door tekenen,  ga je nog een stap verder.  Er wordt zichtbaar gemaakt wat je onbewust wel weet maar waar je nog niet bewust van bent.  Door het tekenen van gerichte oefeningen zoals bijvoorbeeld boomtekeningen, gezichten/maskers, energietekeningen, tekeningen van de leefomgeving,  jezelf in verbinding met de verschillende elementen  en zo nog meer wordt er veel over jezelf zichtbaar.  Het maakt je meer bewust van jezelf door de spiegeling die vanuit je onbewuste op papier komt.

Het is een informatieve cursus voor jezelf maar tegelijkertijd ook een creatieve cursus. Je werkt aan de huiswerkopdrachten om zo te gaan ontdekken wat het thema voor jou zichtbaar maakt. Deze persoonlijke ervaring helpt je bij het kijken naar wie je werkelijk bent.

Elk hoofdstuk geeft een uitleg van het betreffende thema en laat voorbeelden hiervan zien. Aangevuld met uitleg van dat wat zichtbaar is uit het gemaakte werk. Daarna volgt het praktische gedeelte voor de huiswerkopdrachten.

De cursus bestaat uit verschillende oefeningen maar ook inleidende meditaties/visualisaties waarna je gaat tekenen. Deze tekeningen laten vaak net die informatie zien waar je zelf niet aan denkt. Het biedt je handvaten om meer controle te krijgen over je dagelijks leven en hoe hier mee om te gaan zoals dit bij jou past. Je ontdekt hoe jij omgaat met je denk- en  gevoelswereld.  Je talenten worden meer zichtbaar.  Je leert je zelf te waarderen zoals je bent; uniek.

Deze manier van kijken naar  gemaakt werk kan je  gebruiken voor eigenlijk elke vorm van kunst. Je gaat mogelijk anders kijken naar dat schilderij aan je muur, of de tekening van je kind.  Alles heeft zo zijn verhaal te vertellen over zowel de maker als degene die naar de kunst kijkt. 

Je ingestuurde huiswerkopdrachten  en uitgewerkte tekeningen worden van uitleg en beschrijvingen van wat zichtbaar is geworden terug gestuurd.  

Het is een leerzame maar ook creatief speelse cursus om jezelf waar nodig beter te leren kennen.  
De cursus is niet alleen voor hen bedoelt die bekend zijn met het mandalatekenen. Het is voor iedereen die meer over zichzelf wilt weten.  Al werkend hieraan versterkt het je intuïtieve verbinding.

Voor docenten die bij ons de opleiding hebben afgerond is deze cursus een extra aanwinst . Door  via de tekeningen jezelf (beter) te leren kennen kijk je ook makkelijker naar dat wat de tekeningen van anderen je laat zien.

Over de ontwerpster van deze cursus, Anneke Tobbe-Langstraat
Deze cursus is gebaseerd op jarenlange ervaring in het lesgeven van mandala-cursussen maar ook andere creatieve vormgevingen. Ook is het gebaseerd op informatie die eigen is gemaakt via het volgen van opleidingen, workshops en seminars van bekende en minder bekende inspirators over de de hele wereld. Creatief vormgeven brengt ontspanning en laat dat zichtbaar worden wat het onbewuste bezighoudt. 
De lesstof van deze cursus: Inzicht door tekenen, is in eerdere jaren al aangeboden in groepslessen. Door deze ervaringen is nog meer zichtbaar geworden hoe bewustwording van de onderliggende boodschappen in zelfgemaakte werk je uitnodigt steeds meer je "werkelijke" zelf te zijn en/of te accepteren en waar het nodig is aan te passen. Hierbij speelt eigen waarde een rol. Anneke zelf staat positief in het leven en gebruikt humor als kracht om om te gaan met dat wat het leven soms lastig kan maken. Niet door emoties te negeren, maar juist door hier naar te luisteren. Als mens maken we zelf de keuze hoe met iets om te gaan.  Zij heeft twee motto's: Geloof in liefde geeft kracht en Humor maakt het leven licht.  Wat is jouw motto?

Het betreft hier een nieuwe  schriftelijke cursus die je vanaf 19 januari 2020 kan volgen.
Inschrijven is al wel mogelijk. 


DUUR VAN DE CURSUS
De cursus bestaat uit  een compleet pakket met 9 thema's.  Een gemiddelde periode voor het afronden van deze cursus is 3 maanden.  Dit kan langer of korter zijn naar eigen tijdsindeling. De maximale tijd voor het insturen van je huiswerk is 2 jaar.  Na het goed doorlopen van deze cursus ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.


Hoewel de opzet van deze cursus  je bekend maakt met wat tekeningen je te vertellen hebben, is het niet bedoeld als therapeutische cursus. Wij zullen waar nodig extra ondersteuning bieden om de cursus met goed gevolg te kunnen afronden.  Dit binnen alle redelijkheid. Mocht de cursus niet afgerond worden of het huiswerk uiteindelijk toch niet voldoen aan de verwachting waardoor er geen certificaat uitgereikt kan worden, dan bestaat er geen  recht op restitutie.  

Mocht iets niet duidelijk zijn of heb je vragen over deze cursus neem dan contact met ons op.
Bij het inschrijven voor de cursus geef je aan bekend te zijn met de bovenstaande informatie en hier akkoord mee te gaan.

Nieuwsbrief

.
Aanmelden
© 2017 - 2023 EA-creatief | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel