Uitverkocht

Mandalatekenen met Kinderen

Artikelnummer: EE-20404
Vorige Artikel 5 van 17 Volgende
€ 24,50 € 19,50 (inclusief btw)
Het artikel is momenteel niet in voorraad maar kan wel besteld worden.

Een boek ter inspiratie om kinderen hun eigen mandala's te laten ontwerpen en kleuren.

 

Wie bekend is met het mandalatekenen weet hoe zowel het inkleuren als het ontwerpen hiervan kan dienen als een kleurrijke, creatieve spiegel naar het dagelijks bestaan.

Het inkleuren van mandala’s wordt door kinderen en hun begeleiders vaak als rustgevend ervaren. Vanuit mijn ervaring als mandaladocent weet ik ook hoe enthousiast kinderen kunnen zijn wanneer zij hun eigen mandala ontwerpen en daarna inkleuren. Naast onze opleiding lesgeven in mandalateken voor volwassenen bieden we sinds 2014 een opleiding aan om het lesgeven aan kinderen eigen te maken.

Naar aanleiding hiervan heb ik ook gekozen om er een boek over uit te brengen. Als ouder of begeleider van kinderen is het een gezellige en leerzame manier om samen met je kinderen bezig te zijn met mandalatekenen. De manier van tekenen kan bewust of onbewust zijn werking hebben naar heelheid en balans op lichamelijk en geestelijk gebied zowel bij volwassene als kinderen.  Via dit boek krijg je  methoden aangereikt om kinderen, van verschillende leeftijden, de basistechnieken van het mandalatekenen  eigen te maken. Via verschillende oefeningen, niet alleen op tekengebied, breng je een verbinding tot stand passend bij het thema van de mandala.

 Er worden verwijzingen gedaan naar wat zichtbaar kan worden door de manier van tekenen of het eindresultaat. Een houvast en steun om het kind bewust te maken van zijn of haar eigenwaarde en waarnodig deze door creatief bezig te zijn te versterken.  Je eventueel al bestaande kennis van het mandalatekenen kun je gaan verdiepen om in deze haastige en veeleisende maatschappij kinderen iets extra’s mee te kunnen geven om bij hun eigen kracht te blijven en hun talenten te helpen ontwikkelen.

Voor de (kinder)therapeut kan dit boek een aanvulling zijn om op een speelse en creatieve manier kinderen te kunnen ondersteunen. Het mandalatekenen en de manier van werken kan de therapeut meer informatie geven over het kind en nieuwe handvaten aanbieden om de eventueel nodige balans weer herstellen. Dit boek op zich is echter niet therapeutisch bedoeld maar om samen met kinderen creatief bezig te zijn.

 Al onze boeken zijn geprint op ecologisch verantwoord papier.

Auteur: Anneke Tobbe-Langstraat
Uitgeverij: Elisannes Expressie
Pagina's: 92 pagina's - geringd
Thema: Mandala, Mandala Tekenen, Mandala tekenen voor kinderen

 

Nieuwsbrief

.
Aanmelden
© 2017 - 2023 EA-creatief | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel