Getallensymboliek in de mandala en andere toepassingen

Artikelnummer: EE-20418
Vorige Artikel 9 van 17 Volgende
€ 23,95 € 18,95 (inclusief btw)
Het artikel is momenteel niet in voorraad maar kan wel besteld worden.

Symboliek van getallen toepassen binnen het tekenen. Een boek voor het maken van persoonlijke mandala's of kaarten bij geboorte, jubileum, verjaardag en andere feestelijke gebeurtenissen.

 

Numerologie betekent: “kennis der getallen” en is gebaseerd op het idee van de filosoof Pythagoras die leefde rond 500 jaar voor Christus. Hij ging er vanuit dat alles terug te brengen was tot getallen.

Deze “oude inzichten” zijn door de meer moderne numerologen verder uitgezocht en uitgewerkt. Hierdoor is het van betekenis geworden voor het kunnen analyseren van karakters, toekomst voorspellen, herleiden hoe men in het leven staat en om terugkerende aspecten in generatielijnen te ontdekken.

Hoewel deze zienswijze door wetenschappers niet helemaal erkend wordt, maar meer als pseudowetenschappelijk gezien wordt, blijft het toegepast worden om inzicht te krijgen in waarom het één en ander in ons leven gebeurt. Voor wie het wilt biedt deze zienswijze antwoorden en handvaten op grote en kleine levensvragen.

Getallensymboliek

Elk getal draagt zijn eigen betekenis. Wanneer we er op letten zien we dat we tijdens ons leven hier mee te maken hebben. Zo bestaat een geboortedatum uit getallen maar ook onze tijdaanduiding. Soms zien we bepaalde getallen terug keren. We maken het allemaal wel mee dat we dubbele cijfers zien wanneer we naar de (digitale) tijdsaanduiding kijken.

Wie dit opvalt vraagt zich meestal af waarom dit zo is, wat zou het te betekenen hebben?

Wil je je hier uitgebreid in verdiepen dan is het lezen van een boek over numerologie een optie.

Voor dit werkboek gebruiken we de betekenis van de getallen zoals deze het meest voorkomt. We gebruiken de getallen om bijzondere en persoonlijke tekeningen te maken.

Symbolen

Bij de betekenis van de getallen worden herkenbare symbolen aangereikt die je kan gebruiken voor het tekenen. Er zullen universele voorbeelden gegeven worden maar ook persoonlijke. Hierdoor is er ook ruimte om zelf een symbool bij een getal te verzinnen omdat jij dit passend vindt bij je tekening of bij de persoon voor wie je de tekening maakt.

Dit boek is zo opgezet dat je per getal een uitleg krijgt over de symbolische betekenis van dit getal. Gevolgd door trefwoorden die bij de betekenis van het getal passen. Daarna volgt een beknopte mantra om nog meer de energie van het getal te laten ervaren.

Daarna volgen er verschillende tekenvoorbeelden, tekentoepassingen zoals een verjaardagskaart, een geboortemandala of bijvoorbeeld een mooie tekening bij een jubileum.

Er worden 3 verschillende manieren aangereikt  om een mandala met getallensymboliek te maken. Elke manier laat zijn eigen extra meeraarde zien; vanuit het verloop van de getallen, de jaarcirkels en/of de plek in de mandala.

Natuurlijk staan er voorbeelden van mandala’s en andere tekeningen in dit boek om als inspiratie te gebruiken.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan hoe je jouw getallentekening van extra meerwaarde kan laten zijn door een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Het boek is zo opgezet dat zowel de informatie als de voorbeelden helder en praktisch zijn uitgewerkt. Er is ruimte voor eigen inzichten en toepassingsmogelijkheden. Gebruik je intuïtie tijdens het tekenen zodat het echt een persoonlijk resultaat zal brengen.

 Al onze boeken zijn geprint op ecologisch verantwoord papier.

Uitgegeven door: Elisannes Expressie
Geringd
Pagina's: 91

 

 

 

 

Nieuwsbrief

.
Aanmelden
© 2017 - 2023 EA-creatief | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel