NIEUWSBRIEF 28-7-2023

De voorlaatste nieuwsbrief via deze website.
Zoals eerder aangekondigd gaan er wijzigingen plaatsvinden. Na 37 jaar actief geweest te zijn met de kleurrijke wereld van de mandala en alle creatieve uitbreidingen, gaan we eind september stoppen als bedrijf. Het is tijd om aan de slag te gaan met dat waar nu geen tijd meer voor was. Ideeën genoeg, van alles wat nog op de plank ligt, uitgewerkt of afgemaakt mag worden. En...... meer vrije tijd.
Natuurlijk blijven we jullie inspireren en laten we nog van ons horen. Dit met een nieuwe website en via onze Facebookgroep. 
Wie de huidige website de laatste tijd heeft bezocht heeft vast al gezien dat er veel is veranderd en ons assortiment slinkt.Wat onze mandalaboeken betreft zijn we onze voorraad hierin ook aan het ruimen. De boeken die nu nog in voorraad zijn hebben we afgeprijst. Er zijn diverse uitgevers die onze boeken willen uitbrengen. Dit houdt in dat we ze dan voor een groot deel nog moeten bewerken voordat een drukkerij hier mee aan de slag kan gaan. Of we dat gaan doen weten we nog niet. Dat betekent veel computertijd, iets wat we juist willen minderen.

Opleidingen en meer

Onze mandalaopleidingen gaan ook stoppen. We hebben deze met heel veel plezier aangeboden en zijn heel erg trots op iedereen die dit afgerond heeft en er zijn eigen weg mee is ingegaan. Zo blijft de kleurrijke wereld van de mandala met zijn helende werking bereikbaar voor iedereen die hierin is geinteresseerd.

Wil je, of heb je altijd al, de opleiding om les te geven willen volgen, dan is het nu nog mogelijk om deel te nemen. Uiterlijk tot 15 augustus a.s. is dit mogelijk en  met een leuke korting.Het huiswerk kan gewoon ingestuurd worden volgens plan, 1 jaar, ingestuurd worden. 0ok  na september

Wat betreft de mandalaopleidingen, hier blijft vraag naar. Ook krijgen we vaak de vraag of we het niet weer op locatie willen aanbieden. Wij gaan dit niet meer doen maar heb je bij ons de opleiding tot lesgeven afgerond en lijkt het iets voor jou om deze opleiding aan te gaan bieden (in schriftelijke vorm of op locatie), neem eens contact met ons op om dit over te nemen en voort te kunnen zetten. 


Leuke attentie bij bestellingen
Zoals jullie van ons gewend zijn sturen we bij elke bestelling altijd een leuke attentie mee. Tot het overgaan naar de nieuwe, persoonlijke website, wordt dit een extra leuk afscheid/dank -je-wel cadeautje.

Een terugblik door Anneke:

 • 1987 Na diverse mandalacursussen en de opleiding gevolgd te hebben bij Greetje Molenaar in Schiedam is het overbrengen van de creatieve, inspirerende en kleurrijke wereld van de mandala een feit.  Eerst vanuit huis uit en later buitenshuis onder de naam "Mandala Myrah". Dit natuurlijk wel binnen de tijden dat Elise naar school ging. Later ook 's avonds. In die tijd meer opleidingen en cursussen gevolgd en de kennis hiervan steeds meer laten samensmelten in de lesstof die ik aanbood.
 • Steeds weer nieuwe thema's verzinnen voor nieuwe cursussen. De voorbeelden eerst samen met mijn vriendin/buurvrouw en z-zusje Margareth uitgewerkt.
 • Elise groeide op en tekende enthousiast mandala's mee, ook met vriendinnetjes en vrienden. Al snel ontstond de vraag om of ik ook cursussen voor kinderen wilde starten. Dat was echt een hele leuke periode. Hierop volgde later ook de tienercursussen, opleidingen en één op één sessies helend tekenen en intuitieve ontwikkeling..
 • Een uitbreiding met een consultruimte voor energetische, sjamanistische en chakra healingen. 
 • Na een lange mantelzorgperiode van (gelukkig nog 2 1/2 jaar) voor mijn terminaal zieke lieve moesje, viel alles na haar overlijden 2005 even stil. 
 • Dat jaar samen met Elise, inmiddels toen al weer 20 jaar, als proef deelgenomen aan diverse beurzen en evenementen in het land met ons aabod. Daarna besloten we ons bedrijf Elisannes Expressie op te zetten en alles verder uit te breiden.
 • Naast cursussen en opleidingen op locatie kwam hier ook de schriftelijke versie bij om thuis in eigen tempo te kunnen werken. Deelnemers uit binnen- en buitenland volgden al snel.
 • We organiseerden diverse Mandalaweekenden in Kloosters, voormalige kloosters en hotels in Nederland en Belgie. Alles volledig verzorgd. Mandala weekenden werden uitgebreid met Creatieve spirituele weekenden, waarbij Sjamanistische denkwijze en kunstvormen een onderdeel werden. Onze 3 maandelijkse Mandala & Meerbeurzen en meditatieavonden in onze vaste locatie "De 4 (later 5) Molens"in Schiedam waren altijd heel gezellig.
 • Elise ontwikkelde haar eigen biologische theelijn: "Elise's Theetuin", waarvan tijdens deelname aan beurzen etc. heerlijk van geproefd kon worden. De unieke namen en de werkende eigenschappen van de theesmaken hielpen er aan mee deze thee geliefd te maken. Zo onstonden er ook workshops om je eigen thee samen te stellen.
 • In 2009 openden we onze eigen winkel met cursuslocatie in een mooie grachtenpand in het centrum van Schiedam. Een pittig auto-ongeluk, verhuizing van Elise naar Friesland en meer ontwikkelingen zorgden ervoor dat we 2 1/5 jaar later hier weer afscheid van namen.
 • In die tussentijd brachten we ook onze eigen mandalaboeken uit, 14 inmiddels, kaarstpellen en meer.
 • Samen met Elise gingen we steeds weer enthousiast aan de slag met nieuwe plannen om ons bedrijf mee aan te vullen en te laten groeien. Geweldig om dit zo met je dochter te mogen doen.
 • We voegden diverse onderdelen toe binnen ons bedrijf onder verschillende handelsnamen. EA-Creatief werd het overkoepelende gedeelte hiervoor.
 • Het WWW werd een steeds groter onderdeel om informatie over te brengen op anderen. De website, Facebookpagina's, Instagram etc. namen steeds meer tijd in beslag. Dit was niet echt waar we ons mee bezig wilden houden maar in deze snelle tijd bijna wel noodzakelijk. Toch zijn we de afgelopen jaren gaan minderen hierin zodat de tijd weer meer beschikbaar kwam om ons met meer creatieve zaken bezig te houden.
 • Door de verhuizing van Elise naar Friesland kozen we om hier in de omgeving aan evenementen en zomermarkten deel te nemen. 
 • 5 Jaar geleden in 2018, samen met Fred (mijn man)  ons vertrouwde Schiedam achter ons gelaten en zijn we ook naar het mooie Friesland verhuisd.
  Onze bedrijf ging hier weer een nieuwe kant op. Zoals met een eigen kastsectie met onze spullen in de gezellige buurtsuper.
 • En dan nu 2023, ..... zo'n 37 jaar later sinds de kennismaking met het mandalatekenen, is het de tijd om gedeeltelijk het stokje door te geven.  Stoppen met het bedrijf om samen weer meer tijd te hebben om onze creativiteit kunstzinnig naar buiten te brengen. Doen wat we willen, wanneer we het willen.
 • Natuurlijk zijn Elise en ik ontzettend dankbaar voor alle mensen die in deze periode, kort of langer, op ons pad zijn mee gelopen. Hieronder vallen ook de standhouders met wie we op de beurzen samen kwamen. Een aantal van deze ontmoetingen hebben zich omgezet tot mooie vriendschappen. Helaas hebben we ook, te vroeg, afscheid moeten nieuwen van aantal inspirerende en lieve mensen zoals Paul van Bree en Rob van der Wilk.
 • We kijken met een warm hart terug naar al deze jaren en zijn dankbaar dat jullie ons in de afgelopen jaren het vertrouwen hebben gegeven. Hierdoor waren jullie ook een onderdeel van de ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Het is fijn om te zien hoe de kleurrijke wereld van de mandala zich tot zoiets groots heeft mogen ontwikkelen. Toen ik begon bij Greetje Molenaar was zij één van de eerste docenten in Nederland. Het woord Mandala riep vragen op, men wist nog niet wat het inhield. Dat is nu wel anders. Het is fantastisch om te zien hoe het mandalatekenen, met de therapeutische meerwaarde, nog steeds in ontwikkeling is. Een voorbeeld van één van onze eerste deelnemers aan de opleiding is Kim Vermeer van de Mandala-academie. Het is super om te zien hoe zij haar aanbod vergroot en aanvult met dat waar haar passie ligt. Een ander voorbeeld van minder lang geleden is Caroline Adriaans van Caroline's Tekencirkel of ook Inge Snijkers uit Belgie van Even Zenn. Zo zijn er meer voorbeelden. Iedereen vult weer aan met eigen creatieve en inspirerende passies. Of dit nu in kleine kring thuis is, in zorglocaties of in bedrijfsvorm, het is mooi om te zien hoe de mandala een basis kan zijn tot heel veel moois.

Natuurlijk zullen wij ons ook nog laten zien met heel veel moois en nieuwe creaties. Hiervan houden we jullie van zelf op de hoogte.

Dit is de voorlaatste nieuwsbrief. In september volgt er nog één met de laatste informatie, ook over hoe we nog altijd wel actief zullen zijn en waar we te vinden zullen zijn. In die laatste nieuwsbrief plaatsen we ook een leuke fotoreportage over de afgelopen jaren.
 

Dan nog even dit:

Onze vakantieperiode dit jaar is van 14 augustus t/m 4 september. We zijn wel te bereiken via onze contactgegevens, maar zullen waarschijnlijk minder snel reageren. We wensen iedereen een fantastische zomer toe waarbij hopelijk ook ruimte mag zijn voor je creatieve passie.

Veel liefs,
Elise en Anneke

  

Voor reacties of vragen kan je ons bereiken via het contactformulier.

 

Nieuwsbrief

.
Aanmelden
© 2017 - 2023 EA-creatief | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel